‚Ur välkommen‘ – DOGE skjuter upp efter att Elon Musk återvänder till Twitter … för att shill Dogecoin

En plötslig återkomst av Tesla och SpaceX CEO har bara ett fokus: ett memebaserat altcoin som nu maskerar sig som Lion King.

Meme-baserad kryptovaluta Dogecoin ( DOGE ) fick 25% på några minuter den 4 februari efter en ny godkännande från världens rikaste man.

DOGE i nya „Elon pump“

Data från Cointelegraph Markets och TradingView visade att DOGE / USD-rebound över $ 0,05 per token på torsdag, och steg mot nya all-time highs.

Musk, som är känd för att släppa Dogecoin och Bitcoin på Twitter men för bara några dagar sedan sa att han tog en paus „ett tag“, återvände för att lägga upp en bild av en raket och månen.

„Doge“, tillade han i en efterföljande kommentar , med senare tweet som läste „Ur välkommen“, åtföljd av en doktrerad bild av Dogecoin shiba inu-maskoten som Simba i Disney-filmen „The Lion King.“

Direkt därefter hoppade Dogecoin från 0,04 dollar till lokala toppar på 0,058 dollar, medan handelsvolymen också ökade med över 100% jämfört med onsdagen.

Hashtaggen #ThanksElon började också utvecklas i USA.

Bitcoin ser $ 40.000 motstånd

Som Cointelegraph rapporterade hade Musk redan hjälpt till att driva en Dogecoin-tjur genom att lägga till befintlig hype skapad av den ökända Reddit-gruppen, r / Wallstreetbets.

I en intervju med Clubhouse beskrev han sina olika tidigare interaktioner med kryptovalutan som „skämt“, men ändå funderade han på att de bästa dagarna fortfarande kunde vänta.

”Dogecoin är uppenbart som ett skämt för att göra narr av kryptovalutor, men ödet älskar ironi,” sammanfattade han vid den tiden.

Musk träffade också rubrikerna efter att ha orsakat en Bitcoin ( BTC ) prishöjning genom att göra det till det enda objektet i hans Twitter-biografi. Det kom veckor efter ytterligare ett karakteristiskt backhanded komplimang, där han sa att Bitcoin var „nästan lika BS som fiatpengar.“