FBI etsii toisen teini-ikäisen heinäkuun Twitter-hakkeroinnin yhteydessä

FBI tutkii toista teini-ikäistä, jolla voi olla ollut rooli heinäkuun korkean profiilin Twitter-hakkeroinnissa , jossa eräiden maailman tehokkaimpien poliitikkojen ja suosittujen julkkisten tilit vaarantuivat.

New York Timesin raportin mukaan FBI onnistui saamaan etsintäluvan ja laskeutui 16-vuotiaan kotiin, joka saattoi olla vastuussa joistakin heinäkuun korkean profiilin Twitter-hakkeroinnin teknisistä elementeistä.

FBI: n edustajat etsivät tiistaina teini-ikäisen Massachusettsissa sijaitsevaa teini-ikäistä saatuaan tietoja tuntemattomilta todistajilta, jotka tekevät yhteistyötä asian tutkinnassa.

Kuten alkuperäiset raportit viittaavat, etsinnän aikana kerätyt tiedot ja todisteet ovat sinetöityjä, ja on mahdollista, että FBI voi päättää olla laskuttamatta teini-ikäistä. Pidätystä ei ole tehty ja teini-ikäisen nimi on pidätetty, koska hän on alle 18-vuotias eikä häntä ole vielä syytetty.

Kolme ladattu tähän mennessä

Kolme ihmistä on syytetty osallistumisesta heinäkuun Twitter-hakkerointiin, jossa Yhdysvaltain entisen presidentin Barrack Obaman, Amazonin perustajan Jeff Bezosin, toiveikkaan Joe Bidenin ja monien muiden tilit näkivät.

Liittovaltion syyttäjät ovat syyttäneet 17-vuotiaasta Graham Clarkista , 19-vuotiaasta Mason John Sheppardista ja 22-vuotiaasta Nima Fazelista vaihtelevista rooleistaan hakkeroinnissa. Clark ei ole syyllistynyt syyllisyyteen, mutta on edelleen vankilassa maksamatta 725 000 dollarin takuita.

Viimeisimmät tutkimukset tämän Massachusettsin teini-ikäisen osallistumisesta ovat johtaneet useista lähteistä saatuihin tietoihin. Väitetään, että 16-vuotias käytti salattuja viestisovelluksia suojautuakseen paremmin valvonnalta.

Lisäksi nuoret olivat väittäneet yrittäneen hankkia kirjautumistiedot useilta yrityksiltä soittamalla työntekijöille esittäen olevansa kolmannen osapuolen urakoitsija tai palveluntarjoaja. Nämä tietojenkalasteluyritykset johtivat lopulta siihen, että hakkerit saivat pääsyn Twitterin backend-palveluihin.

New York Times -raportti viittaa siihen, että Massachusettsin teini-ikäinen on saattanut olla mukana muissa laittomissa verkkotoiminnoissa, joihin liittyy hakkerointeja.

Daily Chain oli yksi ensimmäisistä julkaisuista, jotka raportoivat korkean profiilin Twitter-hakkeroinnista heinäkuussa

Vaikka maailma keskittyi enemmän Obaman, Bidenin ja Kanye Westin kaltaisten julkkisten kaltaisiin tileihin, joiden hyökkäyksillä oli suuri yhteys kryptovaluutta-alueeseen.

Kaikilla vaarantuneilla tileillä jaettiin vaihtelevia iterointeja samasta Bitcoin-luovutushuijauksesta, joka lupasi käyttäjille BTC: tä sen jälkeen, kun he lähettivät tietyn summan muutamaan julkiseen BTC-osoitteeseen.

Monien suurimpien kryptovaluuttapörssien ja korkean profiilin yritysjohtajien, yrityksen perustajien ja vaikuttajien tiliä käytettiin näiden petollisten viestien mainostamiseen.

Hyökkäys onnistui tuottamaan noin 120 000 dollarin arvosta BTC: tä tahattomilta käyttäjiltä.