Bitcoin korte termijn prijsanalyse: 28 juni

Bitcoin daalde gisteren tot 8.830 dollar, maar het sloot slechts 1,63% lager dan waar het geopend was. Hoewel dit een relatief kleine stap is, lijkt de prijs zich te hebben geconformeerd aan een neerwaartse trend als gevolg van opeenvolgende lagere diepte- en dieptepunten.

Om te begrijpen wat er gebeurt op het lagere tijdsbestek en waarom Bitcoin naar beneden gaat, is het noodzakelijk om het grote geheel te bekijken. Hieronder staat de eendagsgrafiek voor Bitcoin, die de vorming van een patroon laat zien dat lijkt op dat van september 2019.

Hoewel fractals er ongeveer hetzelfde uitzien, is het niet nodig om een daling van vergelijkbare omvang te zien. De daling die Bitcoin Lifestyle nog moet meemaken [op basis van de fractalvorming] zal afhangen van de huidige steun- en weerstandsniveaus. Zoals hierboven gezien variëren deze steunniveaus van $8.830 tot $8.630, dit is waar de initiële daling zal worden geabsorbeerd en het is een kritisch niveau dat verdere daling kan voorkomen.

Echter, het doorbreken van dit niveau zou de prijs blootstellen aan het niveau op 8.360 dollar. Naarmate de koers de $8.360 raakt, kan er meer zijwaartse beweging worden verwacht, zeer vergelijkbaar met wat er gebeurde na de prijsdaling in september 2019.

Uit de bovenstaande grafiek kan worden gezien dat de koers een dalende driehoek vormt, die een inherente bearish bias heeft. Het uitbreken van dit patroon kan worden verwacht om naar beneden te gaan, wat de neerwaartse trend verder valideert. De koers heeft al $8.830 getest en stuiterde hoger, wat veelbelovend is, althans voor nu.

Met BTC dat onder 50-DMA [geel] sluit, versterkt het de bovenstaande theorie verder. Interessanter is dat het einddoel van 8.360 dollar perfect samenvalt met 200 DMA [paars].

Hoewel vermeld werd dat de stierenloop binnenkort zou beginnen, is er nog steeds genoeg ruimte en tijd voor de prijs om te dalen tot $8.100 of zelfs $8.300.