​​BlackRock leger med Bitcoin-investeringer

Det bliver alvorligt: BlackRock leger med Bitcoin-investeringer

Verdens største formueforvalter kan snart komme ind i den digitale guldforretning med to af sine fonde. Dette fremgår af to arkiver, som BlackRock indgav til US Securities and Exchange Commission den 20. januar.

Fra Saul til Paul: Sådan kan du beskrive ændringen af holdning på BlackRock, når det kommer til Bitcoin. I det mindste hvis de matchende Bitcoin Pro medierapporter fra det engelsktalende kryptorum er korrekte, som destillerede to for nylig indsendte BlackRock-ansøgninger til SEC, en øget donation af den finansielle kæmpe til digitalt guld.

Specifikt vedrører det de to fonde „BlackRock Global Allocation Fund“ og „BlackRock Funds V“. BlackRock har indgivet et tillæg til det respektive værdipapirprospekt for dem begge til US Securities and Exchange Commission. Det kan ses af applikationerne, at investeringer i Bitcoin futures også vil blive reserveret i fremtiden.

Hver fond kan bruge instrumenter kaldet derivater. Dette er finansielle instrumenter, der får deres værdi fra en eller flere værdipapirer, råvarer (såsom guld eller olie), valutaer (inklusive Bitcoin) […]
BlackRocks Erklæring om yderligere information (SAI) for Global Allocation Fund. Kilde: SEC Archives

BlackRock påpeger også risiciene, som inkluderer kryptomarkedets volatilitet, mulige lovgivningsmæssige tiltag og vanskeligheden ved at bestemme prisen på Bitcoin, hvis værdi ikke er dækket af en regering eller et selskab. BlackRock planlægger også at handle Bitcoin Futures udelukkende på børser, der er underlagt tilsyn af Commodities and Futures Trading Commission (CFTC). Indtil videre er kun Chicago Mercantile Exchange (CME) kommet i tvivl.

BlackRock: Bitcoin har været på radaren i lang tid

BlackRocks skub passer ind i billedet af en voksende entusiasme for Bitcoin blandt institutionelle investorer, hvilket yderligere har legitimeret nr. 1-kryptokurrency i de seneste måneder. Bitcoin ser ud til at være mindre og mindre knyttet til det beskidte billede som en mørknetvaluta fra de tidlige dage. Med god grund, trods alt, med sin gennemsigtige blockchain tilbyder BTC en ægte honningkande til retshåndhævende myndigheder, der længe har fundet måder og midler til at spore skødesløse forfattere af Bitcoin-transaktioner.

BlackRock havde også kæmpet i lang tid for at anerkende Bitcoin som et legitimt aktiv. I 2017 beskrev Larry Fink, administrerende direktør for BlackRock, Bitcoin som et ”spekulativt hvidvaskningsinstrument”, som institutionelle investorer med god grund undgik. Imidlertid var en holdningsændring hos BlackRock allerede tydelig i 2018. I de efterfølgende år henvendte BlackRock sig mere og mere til Bitcoin. Det var først i december 2020, at en jobannonce for kapitalforvalteren forårsagede en sensation, hvori der blev søgt efter en kryptospecialist til værdiansættelse af digitale aktiver. Før det havde CEO Fink allerede anerkendt BTC’s potentiale i tilfælde af en amerikansk tænketank til at blive „et globalt marked“. Med Bitcoiners løber han selvfølgelig ind i åbne døre.